«Simply pure salmon» med MS NJORD - Moen Marin

Nyheter

«Simply pure salmon» med MS NJORD

Kvarøy Fiskeoppdrett AS har tatt i bruk en flunkende ny NabCat 1350 fra Moen Marin AS.

Katamaranen MS NJORD settes nå i arbeid på Helgelandskysten, hvor Kvarøy Fiskeoppdrett AS stolt produserer «Simply pure salmon» med et sterkt fokus på så lavt økologisk fotavtrykk som mulig. Denne uka overtok Kvarøy sin nye servicebåt MS NJORD, en 13,50 meter lang og 7,5 meter bred NabCat levert av Moen Marin AS, landets ledende leverandør av servicefartøyer til havbruksnæringen.

MS NJORD er oppkalt etter den norrøne guden for hav og skipsfart, og drives fram av to John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette kraft, presisjon og fleksibilitet.

 

Sentralt på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk, som gjør båten til en solid og fleksibel arbeidsplattform. MS NJORD er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner.

NØKKELTALL MS NJORD
• Lengde: 13,50 meter
• Bredde: 7,50 meter
• Drivstofftanker: 4 m3
• Ferskvannstank: 2 m3
• Motor: 2 x 375 hk John Deere 6090
• Generator: 15 kW Nanni QLS22T
• Kran: Palfinger 32080(M)D
• Capstaner: Adria Winch 3T og 5T
• Navigasjon: Furuno
• Brannslukking i maskinrom: Inergen
• Fart: 13-15 knop uten last
• Nyttelast: 25.000 kg
• Byggnr: 155
• Lev.dato: 31/08/2016

MS NJORD er også utrustet med et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter.

10 nye katamaraner på gang
Moen Marin AS har ytterligere ti NabCat 1350, fire NabCat 1498 katamaraner, tre nye NabWork 1065 enkeltskrogsfartøy, samt et 24-meters enkeltskrogsfartøy i stål i produksjon. De fleste fartøyene leveres til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Røkter Lars Antonsen (til venstre) og driftsleder Håvard Olsen i Kvarøy Fiskeoppdrett kan konstatere at MS NJORD er bygget spesielt med tanke på operasjoner i havbruksnæringen. Alle foto: Tom Lysø